Wat is er mooier dan een dierbare of belangrijke foto perfect te maken? Zowel fotografen als bedrijven, maar ook particulieren worstelen hiermee. Fotografen maken vaak mooie foto’s, maar hebben niet de tijd of expertise om foto’s optimaal te bewerken.
De meeste fotobewerkingsprogramma’s hebben een knop waarmee met één klik de foto wordt verbeterd. Dit ziet er vaak al een stuk beter uit. Enkele commerciële bedrijven adverteren hiermee en vragen hiervoor een bedrag van enkele dubbeltjes per foto. Het is met de fotoprogramma’s zelfs mogelijk om tientallen foto’s met één klik allemaal tegelijk te verbeteren. Dat is snel verdiend!
Om een foto echt perfect te maken waarbij naast verbeteren van kleur, contrast, belichting en scherpte ook allerlei imperfecties worden aangepakt of waarbij een onderwerp vrijgemaakt moet worden en daarbij tegen een andere achtergrond geplaatst moet worden, vraagt gedegen kennis en jarenlange ervaring. Een bewerking kan daardoor soms wel een uur of langer per foto in beslag nemen. Dit kan niet voor een paar dubbeltjes. Naast een redelijk uurtarief moet ook de afschrijving van dure software en computerapparatuur meegenomen worden.
Meer weten of al foto’s willen laten verbeteren, neem dan contact met mij op via mijn contactpagina.
Ook voor opdrachten om onderwerpen te fotografen, zoals architectuur (bedrijfspanden of interieur), producten (geen bulk), portretten of anderszins loopt via mijn contactpagina.
Back to Top